Íme egy különleges csirkelábas fasírt recept, amely gazdag ízvilágú és magas kollagéntartalmú fogást eredményez, és az ONOKÁK is imádni fogják!

Hozzávalók:
- 6-8 csirkeláb
- 2 tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csésze zsemlemorzsa (vagy darált kenyér)
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- Só, bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
Csirkeláb előkészítése:
A csirkelábakat alaposan mosd meg, majd forró vízben főzd őket 20-30 percig, hogy a hús könnyen leváljon a csontról. Ha kész, hűtsd le, majd távolítsd el a bőrt és a csontokat. A leválasztott húst aprítsd finomra. -
Hagyma és fokhagyma pirítása:
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre. -
Fasírtmassza elkészítése:
Egy tálban keverd össze az aprított csirkelábhúst, a pirított hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a zsemlemorzsát, az aprított petrezselymet, a fűszerpaprikát, sót és borsot. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát. -
Fasírt formázása:
Nedves kézzel formázz belőle fasírtgolyókat vagy pogácsákat. -
Sütés:
Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd a fasírtokat közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalukon (oldalanként kb. 3-4 perc). -
Tálalás:
Frissen tálald, például krumplipürével, savanyúsággal vagy friss salátával.
Tipp:
A csirkeláb kollagéntartalma miatt a fasírt extra szaftos és puha lesz. Ha gazdagabb ízre vágysz, adhatsz hozzá egy kevés csípős paprikát vagy füstölt szalonnadarabokat is.