Kisnyugdíjasok oldala, szórakoztató napi blog

Kisnyugdíjasok oldala, szórakoztató napi blog

Csirkeláb fasírozott nagymama erdélyi konyhájából

2024. december 20. - stalker165

Íme egy különleges csirkelábas fasírt recept, amely gazdag ízvilágú és magas kollagéntartalmú fogást eredményez, és az ONOKÁK is imádni fogják!

 

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeláb
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze zsemlemorzsa (vagy darált kenyér)
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Csirkeláb előkészítése:
    A csirkelábakat alaposan mosd meg, majd forró vízben főzd őket 20-30 percig, hogy a hús könnyen leváljon a csontról. Ha kész, hűtsd le, majd távolítsd el a bőrt és a csontokat. A leválasztott húst aprítsd finomra.

  2. Hagyma és fokhagyma pirítása:
    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.

  3. Fasírtmassza elkészítése:
    Egy tálban keverd össze az aprított csirkelábhúst, a pirított hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a zsemlemorzsát, az aprított petrezselymet, a fűszerpaprikát, sót és borsot. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

  4. Fasírt formázása:
    Nedves kézzel formázz belőle fasírtgolyókat vagy pogácsákat.

  5. Sütés:
    Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd a fasírtokat közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalukon (oldalanként kb. 3-4 perc).

  6. Tálalás:
    Frissen tálald, például krumplipürével, savanyúsággal vagy friss salátával.

Tipp:

A csirkeláb kollagéntartalma miatt a fasírt extra szaftos és puha lesz. Ha gazdagabb ízre vágysz, adhatsz hozzá egy kevés csípős paprikát vagy füstölt szalonnadarabokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisnyugdijasok.blog.hu/api/trackback/id/18755710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása